Al meer dan 15 jaar heeft E-Bus Energy ervaring met het installeren van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen, infraroodverwarming, QBus en meer.

VERWARMING

Een goede, energiezuinige verwarmingsinstallatie is onmisbaar in iedere woning. Wij bieden u de juiste centrale verwarming uitgerust met klassieke of designradiatoren, convectoren of vloer- en wandverwarming.

ENERGIE METING

- digitale meter

- webserver

Energiebesparing begint met het meten van de energie. 2-WIRE is de ideale oplossing voor particuliere woningen, serviceflats, kmo, appartementen, ... . 

De energiemeters voor elektriciteit, water, gas, verwarming worden gekoppeld aan een webserver en kunnen online beheerd worden. 2WIRE ondersteunt de uitlezing van een slimme energiemeter, mogelijkheid voor het schakelen van toestellen wanneer er een overproductie is van energie of een laag tarief van toepassing is. 

ZELFBOUW

Wil u zelf de handen uit de mouwen steken, maar weet u niet goed waar te beginnen?

Wij begeleiden, ondersteunen waar nodig en adviseren op maat van uw kunnen of budget.

Alle nodige materialen kunnen via ons worden aangekocht met extra voordeel.

Victron

Met meer dan 46 jaar ervaring geniet Victron Energy een ongeëvenaarde reputatie op het gebied van technische innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit. Victron is een wereldleider in de levering van zelfvoorzienende elektrische energie. Victron producten zijn ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende situaties waarmee een verscheidenheid aan vaartuigen, recreatief en commercieel, wordt geconfronteerd. Het vermogen van Victron om te voldoen aan de vraag naar op maat gemaakte off-grid systemen is ongekend. Het productassortiment omvat sinusomvormers en -omvormers/laders, acculaders, DC/DC-omvormers, omschakelaars, gel- en AGM-accu's, accumonitors, solar laadregelaars, zonnepanelen, complete netwerkoplossingen en vele andere innovatieve oplossingen. Wereldwijde service en ondersteuning van Victron bedient al meer dan 46 jaar de off-grid, industriële en voertuigmarkten en zowel de commerciële als de vrijetijdssector en heeft een gevestigd netwerk van dealers en distributeurs over de hele wereld. Het klantenbestand is zodanig dat een snelle en competente lokale service essentieel is. Dit wordt weerspiegeld in de mogelijkheden van ons ondersteuningsnetwerk. De flexibele benadering van serviceondersteuning en het streven naar snelle afhandeling van reparaties is toonaangevend op de markt. Er zijn talloze voorbeelden van Victron-producten die tientallen jaren betrouwbare service hebben geleverd in de meest veeleisende toepassingen. Dit niveau van betrouwbaarheid gecombineerd met het hoogste niveau van technische knowhow resulteert in Victron Energy-stroomsystemen die de allerbeste waarde bieden die beschikbaar is.

Pylontech

Pylontech is een Chinees bedrijf dat werd opgestart in 2009, sindsdien kende het een grote groei. Ze staan voor een verticale integratie van alle nodige technologieën voor energieopslagsystemen (ESS). Het bedrijf pioniert sinds 2013 op de wereldwijde ESS-markt. Bovendien zijn hun oplossingen geschikt voor commercieel en particulier gebruikt. Pylontech heeft een eigen lithium ion fosfaat cel ontwikkeld, zo kunnen ze steeds de veiligheid van hun producten garanderen.

Pylontech US batterijen zijn goedkoper dan de meeste andere batterijen, maar dit wil niet zeggen dat ze minder goed werken. Ze werden getest en de cyclus prestaties die de batterij vertoond zijn vergelijkbaar met die van BYD of de LG CHEM batterijen. Dankzij hun aantrekkelijke prijs zijn ze de ideale oplossing voor als je een kleiner budget hebt.

Een groot voordeel bij de Pylontech US batterijen is dat de volledige module niet giftig, niet vervuilend en milieuvriendelijk is. Je krijgt bovendien 10 jaar garantie op de batterij.

SolarEdge

Over SolarEdge
In 2006 bedacht SolarEdge een revolutionaire manier om energie te produceren en beheren in PV-systemen.
Momenteel zijn zij wereldmarktleider op het gebied van high-performance smart energy technologie. Door hun
eersteklas technische expertise en met een constante focus op innovatie, creëren zij smart energy oplossingen die onze toekomstige vooruitgang stimuleren.
Visie
Zij zijn van mening dat het voortdurend verbeteren van de manier waarop we energie produceren en beheren,zal leiden tot een betere toekomst voor ons allemaal.
Financieel betrouwbaar
SolarEdge (SEDG) wordt verhandeld op de NASDAQ.
Een wereldwijd toonaangevende fabrikant van PV-omvormers, dankzij sterke en stabiele financiën in combinatie met geavanceerde technologie.
Betrouwbaarheid en innovatie
25 jaar garantie op power optimizers en 12 jaar garantie op omvormers, te verlengen naar 20 of 25 jaar.
Wereldwijde aanwezigheid

Verkoop via toonaangevende distributeurs en installatiebedrijven in meer dan 133 landen verspreid over vijf continenten.
 24/7 bereikbaarheid via call centers en lokale teams van sales, service en trainingsexperts.

Zonnepanelen

Zonnepanelen bestaan er in diverse technologieën, kleur en afmetingen. Of je nu op zoek bent naar hoog vermogen zonnepanelen, Black White zonnepanelen, All Black zonnepanelen of Glas-glas zonnepanelen, wij plaatsen dit voor jou en eventueel met batterijopslag. Wij werken enkel met kwalitatief hoogwaardige PV-panelen die voldoen aan alle internationale eisen (minimaal IEC 61215 en 61730).  Denim, Longisolar, Phonosolar, Trinasolar, .... Deze merken zonnepanelen hebben uitstekende garanties en gebruiksgemak in combinatie met optimale prestaties. 

Heb je vragen over welke type zonnepaneel je het beste kunt gebruiken voor jouw PV-project? Geen probleem neem dan contact op via ons contactformulier

Voorbeelden van mogelijke batterijpacks als rackmodellen voor particulieren en kmo's. Andere opstellingen zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Indien u zich stoort aan de hoge energiekosten, zijn zonnepanelen de perfecte oplossing voor u. Het gebruik van zonnepanelen kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening. Bovendien kan het ook de eerste stap zijn om volledig onafhankelijk te worden van het energienet op een duurzame manier.

Indien u in bezit bent van zonnepanelen en volledig onafhankelijkheid wilt van het energienet dan is een thuisbatterij ideaal. Door het opslaan van overtollige opgewekte energie in een thuisbatterij kan u in tijden van verhoogd energieverbruik, zoals 's avonds, energie van de thuisbatterij gebruiken in plaats van afhankelijk te zijn van het energieniet.

Indien u in het bezit bent van een nieuwe elektrische wagen, dan is het van belang om te beschikken over een laadpaal. Deze bieden de mogelijkheid om uw voertuig snel en veilig op te laden in uw eigen woning. Bij het installeren van laadpalen, raden wij u bovendien aan om ook te overwegen om zonnepanelen te installeren indien deze nog niet heeft. Zo kan u uw wagen opladen met energie die u zelf heeft opgewekt.

Indien u overweegt om uw woning te automatiseren dan beidt QBus de ideale oplossing. Met QBus heeft u namelijk de mogelijkheid om uw verlichting, verwarming, ventilatie en meer te bedienen via één centraal punt zoals smartphone of computer. Bovendien kunt u met Luqas nog verder gaan in het optimaliseren van uw energieverbruik voor grootverbruikers door het beter te spreiden over de dag.

Indien u op zoek bent naar een kostenefficiënte en milieuvriendelijke oplossing om uw verwarmingskosten te verlagen, is infraroodverwarming de perfecte keuze voor u. Met infraroodverwarming kunt u genieten van een efficiënte en comfortabele manier om uw ruimte te verwarmen. De stralingswarmte van infraroodpanelen is niet alleen uiterst efficiënt, maar ook gezonder voor uw lichaam, omdat het de lucht niet uitdroogt zoals conventionele verwarmingssystemen dat doen.

4000m² verwarmd  op 16° met 20.000€ elektriciteitsverbruik op jaarbasis. Kan dit?  Ja! ( realisatie in 2022 )

1200m² verwarmd aan 50% van de gasprijs?. Kan dit?  Ja! ( realisatie in 2022 )

Onze thuisbatterijen bestaan uit twee moddellen: Rackmoddelen en vloermodellen. Deze moddellen worden geplaatst met speciale voetjes. Beide modellen zijn alsook stapelbaar waardoor we de perfect capaciteit aan u kunnen leveren. Voor een standaard huis raden wij 15 kWh aan, maar indien u wenst kunnen we ook steeds vrijblijvend een model aanbieden.

Ook zijn beide modellen geschikt ook voor zowel mono als 3-fase opstelling in uw huis en zijn configureerbaar zoals u het wilt. Hierdoor heeft u de perfect oplossing voor uwenergieprobleem. Het is ook mogelijk om een mono opstelling te gebruiken in de 3-fase netwerken mits aanpassing van de kWh teller (dit te vermelden bij het order).

Al onze batterijen zijn LiFePo4 technologie en kunnen meer dan 6.000 keer volledig (80% DoD) geladen en volledig ontladen worden. Met een thuisbatterij kan u tot 70% van uw eigen elektriciteit verbruiken. Zonder batterij is dat slechts 30%. Ook voor de kmo's bieden we batterijen aan in grotere vermogens tot 250 kWh dit alles volgens de behoefte en de wensen van de klant. 

Als lader gebruiken we diverse modellen en bij voorkeur het gamma van Victron, gekend uit de maritieme, en industriële sector. Victron behoort tot de top van de batterijladers.