Voordelen van de Lithium-ijzerfosfaat accu's (LiFePO4)

LifePO4 is chemisch stabieler en onbrandbaar. Het is ook bestand tegen hoge temperaturen zonder ontbinding. Het komt er dus op neer dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het exploderen of het in brand vliegen tijdens het gebruik.

LiFePO4-accu’s hebben een langere levensduur en het feit dat ze oplaadbaar zijn, maakt ze duurzaam. In wezen kunt u een LiFePO4-batterij steeds opnieuw blijven gebruiken. LiFePO4 is een niet-toxisch materiaal en geeft geen gevaarlijke of gevaarlijke dampen af, waardoor het veilig is voor u en het milieu.

  • LiFePO4-accu’s hebben geen actief onderhoud nodig om hun levensduur te verlengen. Ook vertonen de accu's geen geheugeneffecten en vanwege een lage zelfontlading (<3% per maand) kunt u ze voor een langere periode kunnen blijven staan en niet zonder stroom komen te zitten of permanente schade veroorzaken.

De lithium accu hoeft dus niet volledig opgeladen te zijn om te gebruiken. Dit betekent dat u meerdere accu’s parallel kunt aansluiten, zonder de accu’s die minder opgeladen zijn dan andere te beschadigen. Het kan ook snel ontladen worden zonder de cellen te beschadigen.

LiFePO4-accu’s hebben 100% van hun capaciteit beschikbaar. Bovendien zijn ze dankzij hun snelle laad- en ontlaadstromen uitstekend geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Snel opladen vermindert de uitvaltijd en verhoogt de efficiëntie. Hoge ontlaadpulsstromen leveren in korte tijd extreem veel energie.

LiFePO4-accu’s bieden een hoge energiedichtheid waardoor de lithium accu's relatief klein en licht zijn. Vergeleken met loodzuur accu's biedt lithium een grote energiedichtheid en is het minstens de helft van het gewicht. Kies voor lithium als u uw zorgen over het gewicht en de grootte van de accu weg wilt nemen!

Lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) kan in een breed temperatuursveld werken, waardoor de lithium accu's geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Lithium is een uitstekende optie voor toepassingen die de accu's leegtrekken of in extreme weersomstandigheden moeten functioneren.